ortooxacell.ro

Grija pentru pacienți este prioritatea noastră

Tratamentul injectabil al artrozei cu plasmă bogată în trombocite

În zilele noastre, terapiile PRP reprezintă o descoperire majoră în tratamentul multor afecțiuni medicale.
 

citește mai multe

Gonartroză: Plasmă bogată în trombocite versus acid hialuronic

Obiectivele tratamentului artrozei sunt diminuarea durerii, creșterea funcției și a mobilității, prevenirea sau corectarea diformității și încetinirea progresiei bolii.

citește mai multe

Consens ESSKA

Consensul ESSKA (European Society for Sports Traumatology Knee Surgery and Artroscopy) asupra tratamentelor injectabile intraarticulare în gonartroză

Congres ISLA

Suntem printre norocoșii participanți la “Congresul ISLA septembrie 2022 Germania”, unde am aflat ultimele noutăți legate de avantajele folosirii laserelor de undă scurtă în diferite patologii.

Media

Dr. Ion Mogâldea a fost invitat la Emisiunea „Un doctor pentru dumneavoastră”, ediția din 22 aprilie  – Emisiunea poate fi urmărită AICI.


 

Georgeta Stănescu, Managerul Clinicii Orto Oxacell, a fost invitată la emisiunea La sfatul popular – ediţia din 12 martie (@TVR3).

Emisiunea poate fi urmărită aici.


 

ÎN UMBRA PUTERII, cu Ivan Vasile Ivanoff, invitați: Dr. Ion Mogâldea și Ing. Georgeta Stănescu – Emisiunea poate fi urmărită AICI.


Tratamentele efectuate în Clinica Orto Oxacell sunt efectuate de echipa condusă de dr. Ion Mogâldea medic specialist în Ortopedie Traumatologie.

CONTACT

Pentru informații despre terapiile specifice clinicii noastre și/sau pentru programări, personalul nostru de specialitate vă stă la dispoziție, de luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00, la următoarele date de contact:

 • Personal la:
  Clinica Orto Oxacell
  str. Doctor Marinoiu 15B, cod poștal 130037
  Târgoviște, Județul Dâmbovița – România
 • Online la email: office@ortooxacell.ro

sau la:

 • Telefon:
  0723 267 322
  0769 606 6

Noutăți medicale în România – tratamente bioregenerative cu lasere reci

*Articol publicat în Curierul Național.

O tehnică unică și revoluționară în România de vindecare a diverselor afecțiuni medicale se folosește cu succes de 15 ani la Clinica Orto Oxacell din Târgoviște, fiind metoda practicată de doctorul Radu Stănescu, membru al Academiei de Științe Medicale din America.

Procedeele moderne practicate aici constau în tratamente bioregenerative cu lasere reci, iar efectul lor constă în activarea celulelor stem.

Printre afecțiunile care au fost tratate cu bune rezultate la această Clinică, se numără maladii de natură osteo-articulară precum: hernii de disc, gonartroze, coxartroze, spondiloze cervicale.

Până acum, prin metoda doctorului Radu Stănescu, aici și-au găsit alinarea suferințelor, ameliorarea simptomelor și vindecarea, câteva mii de pacienți din țara noastră, dar și mulți veniți din străinătate.

Inițial, în întreaga lume, funcționau doar patru astfel de aparate laser, dintre care unul se afla la această clinică. În prezent, prin extinderea activității, clinica beneficiază de un număr de șase astfel de aparate laser de ultimă generație.

Dar să vedem în ce constă tehnica de tratament în cazul afecțiunilor osteo-articulare: din sângele pacientului se extrag cele două, așa-numite „fracții autologe” – cytokinele plasmatice și celulele stem mezenchimale de tip CD34, ce vor fi folosite apoi la repararea țesutului bolnav: os, cartilaj, tendoane și/sau ligament.

La Clinica Orto Oxacell din Târgoviște, nu se folosește tehnica enzimatică, ci o „dezagregare celulară”, adică: „lizare plachetară”. Aceasta este o tehnică de distrugere controlată a trombocitelor pentru eliberarea factorilor de creștere.

Cum se derulează o ședință pentru afecțiunile osteo-articulare la Clinica Orto Oxacell

Imediat după recoltarea sângelui de la pacient, urmează injectarea în articulația/articulațiile bolnave a primei soluții terapeutice: așa-numitele substanțe sclerozante: un cocktail de substanțe, al căror rol este să distrugă țesutul bolnav.

De aceea, cu asemenea substanțe se distrug la modul propriu celulele debilizate, ce nu mai au nici un fel de funcție biologică și astfel țesutul este pregătit să fie „însămânțat” cu „semințe noi”, viguroase și sănătoase biologic: vestitele celule stem mezenchimale CD34.

Tot acest proces (cunoscut în literatura de specialitate sub numele de „cascada inflamatorie”) este coordonat de niște „șefi de șantier”, cu autoritate biologică absolută: așa-numitele cytokine plasmatice. Ele reprezintă prima „fracție autologă”, obținută din sângele pacientului, printr-o metodă folosită de asemenea, în exclusivitate, de Clinica Orto Oxacell din Târgoviște.

O altă soluție terapeutică o reprezintă celulele stem mezenchimale de tip CD34. În sfârșit, procedurile practicate aici folosesc o metodă modernă de tratament: activarea celulelor stem cu ajutorul așa-numitului „laser rece”, cu acțiune la nivel celular.

La Clinica Orto Oxacell sunt folosite aparate laser de înaltă rezoluție, prin intermediul cărora celulele stem iau „amprenta” țesutului din jur și se vor transforma în țesut nou: os, cartilaj, tendoane și/sau ligamente.

Tratamentele sunt efectuate de echipa condusă de dr. Ion Mogâldea medic specialist în Ortopedie Traumatologie.

CONTACT

Pentru informații despre terapiile specifice clinicii noastre și/sau pentru programări, personalul nostru de specialitate vă stă la dispoziție, de luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00, la următoarele date de contact:

 • Personal la:
  Clinica Orto Oxacell
  str. Doctor Marinoiu 15B, cod poștal 130037
  Târgoviște, Județul Dâmbovița – România
 • Online la email: office@ortooxacell.ro

sau la:

 • Telefon:
  0723 267 322
  0769 606 620

 

Realizări medicale românești – Procedura alpha 2-macro globulinică de regenerare celulară

Articol publicat în Gazeta de Sud.

TRATAREA BOLILOR DE OASE: reușită românească de excepție

 • fără durere,
 • fără internare,
 • fără risc terapeutic,
 • fără bisturiu.
 • fără protezare

Procedura alpha 2-macro globulinică de regenerare celulară nu este un tratament cu o singură ședință (cum sunt de exemplu, operațiile), ci presupune o serie de circa 8-10 ședințe; posibil chiar de mai multe, întrucât nu putem anticipa cât de repede sau de încet o să reacționeze un pacient/ă la acest tratament.

Ședințele nu se fac zilnic, ci la un interval de 10-14 zile una față de cealaltă.

O ședință durează circa 80-90 de minute, după care se poate pleca înapoi acasă, conduce mașina (dacă e cazul), fără nici un risc și fără să fie nevoie de nici un fel de internare.

Toate ședințele de tratament sunt injectabile. În cursul fiecărei ședințe se vor face aproximativ 20-25 injecții, lucru care însă nu trebuie să intimideze pentru ca acele folosite sunt foarte subțiri.

Indiferent de tehnica abordată, ședințele nu vor fi dureroase; pacienții vor simți o senzație de presiune în zona injectată.

La începutul ședinței, se vor recolta câteva eprubete de sânge, exact ca atunci când se recoltează sânge pentru analize (a se înțelege că se recoltează sânge pentru tratament, fără a influența programul alimentar al pacientului). Din acesta se vor obține așa-numitele „fracții autologe” folosite ulterior la repararea țesutului bolnav: os, cartilaj, tendoane sau ligamente.

După recoltarea sângelui de la pacient, acesta se prelucrează printr-o tehnică dezvoltată la Clinica Orto Oxacell din Târgoviște.

Această procedură este complet diferită de cea de obținere a PRP-ului pentru că se practică total diferit și se obțin fracții complet diferite.

Dacă obținerea PRP-ului duce la o plasmă îmbogățită cu trombocite, un produs extrem de simplu și insuficient terapeutic, prin tehnica medicală din Clinica Orto Oxacell se obține alpha 2-macro globulina (A2M), care rezolvă în profunzime întregul paletar de factori care au dus la apariția și la dezvoltarea bolii osteo-articulare respective.

Apoi, urmează etapa de activare a A2M-ului cu ajutorul celui mai puternic laser medical cu acțiune la nivel celular: în acest fel, celulele stem iau „amprenta” țesutului din jur și se vor transforma în țesut nou: os, cartilaj, tendoane sau ligament, ce va umple zonele bolnave ca un fel de „chit special”, pentru a-l reface în integralitate.

Atunci când a fost adus în țară, era singurul laser de acest gen din România și al 4-lea din lume (mai sunt două în Israel, unul în Statele Unite și unul în Târgoviște-România la Clinica Orto Oxacell).

Astfel, am reușit, încă din acea perioadă, să ne conturăm o nouă identitate: TERAPII MEDICALE ÎN FORMULE AVANGARDISTE, multe dintre ele noutăți absolute pe plan mondial incluse într-o paletă de SERVICII DE ÎNALTĂ CLASĂ:

ECHIPAMENTE HIGH-TECH DE ULTIMĂ ORĂ

-EXCELENTĂ EXPERTIZĂ ÎN DOMENIU, obținută în urma a NUMEROȘI ANI DE STUDII și a COLABORĂRII cu UNII DINTRE CEI MAI MARI PROFESORI AI MOMENTULUI.

 

 

Cât costă această terapie? Are contraindicații ? Ce altceva se poate spune despre un asemenea tratament ?

Un pachet cu 8-10 ședințe de tratament poate costa între 4.000 – 6.000 lei, care se pot plăti și în rate, la fiecare ședință; sigur, întregul cost al tratamentului depinde de gradul bolii, articulația afectată, distrucția produsă etc.

În plus, nu implică niciun un fel de risc … nici măcar unul teoretic.

De aici rezultă și faptul că un asemenea tratament nu are reacții secundare, alergene sau contraindicații și nu implică schimbarea regimului de viață sau al activității sociale a pacientului.

Un asemenea tratament este unul cu efect de lungă durată și va reda aproape integral mobilitatea pacientului, durerea va scădea până la dispariția totală, iar calitatea vieții pacientului crește semnificativ.

 

CONTACT

Pentru informații despre terapiile specifice clinicii noastre și/sau pentru programări, personalul nostru de specialitate vă stă la dispoziție, de luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00, la următoarele date de contact:

 • Personal la:
  Clinica Orto Oxacell
  str. Doctor Marinoiu 15B, cod poștal 130037
  Târgoviște, Județul Dâmbovița – România
 • Online la email: office@ortooxacell.ro

sau la:

 • Telefon:
  0723 267 322
  0769 606 620

În Târgoviște, la Clinica Orto Oxacell, pe lângă pacienții din România, tratăm și pacienți veniți din alte țări: Franța, Italia, Spania, Germania, Austria, Marea Britanie, Irlanda, Statele Unite, Canada.

Atât pacienții români, cât și cei străini vin la Târgoviște, un oraș de provincie din România, pentru a beneficia de terapii revoluționare, inovative.

În această clinică medicală efectuăm tratamente pentru afecțiunile osteo-articulare cu terapii celulare și laseri de joasă frecvență.

Aceste terapii sunt non-invazive, fără bisturiu și fără durere.

Specialiștii clinicii tratează cu succes afecțiunile coloanei vertebrale, ale genunchilor și ale bazinului, afecțiuni care beneficiază de rezultate reale, indiferent de gradul lor de degenerescență, de vechimea bolii, de vârsta pacientului sau de bolile asociate.

Aceste terapii nu se efectuează într-o singură ședință, ci sunt necesare o serie de minimum 10 ședințe sau chiar mai multe, în funcție de evoluția fiecărui pacient la acest gen de tratament.

La Clinica Orto Oxacell pacienții scapă de durere.

Ședințele se fac la un interval de 10-14 zile una față de cealaltă.

O ședință durează aproximativ 80-90 de minute și nu prezintă niciun risc pentru pacient.

Toate ședințele de tratament sunt proceduri (majoritar) injectabile.

În cursul fiecărei ședințe se administrează aproximativ 20-25 de injecții.

La începutul ședințelor de tratament, se recoltează 60 ml sânge pentru fiecare zonă vizată de tratament, din care se obțin prin prelucrare: cytokinele plasmatice și celulele stem. Acestea vor fi folosite apoi prin injectare la repararea țesutului bolnav: os, cartilaj, tendoane și ligamente.

Imediat după recoltarea sângelui de la pacient, se continuă cu activarea locală cu laser roșu.

Urmează apoi:

 • injectarea în zona vizată de tratament a primei soluții terapeutice: așa-numitele substanțe sclerozante;
 • plasma îmbogățită cu factorii de creștere trombocitari;
 • cytokine. 

După etapa injectării, urmează un tratament antialgic și antiinflamator cu laser albastru.

Un asemenea tratament redă mobilitatea pacientului, durerea scade și calitatea vieții pacientului crește semnificativ.

Afecțiunile tratate cu mare succes la Clinica Orto Oxacell sunt:

 1. Hernia de disc lombară
 2. Gonartroza
 3. Spondiloza cervicală
 4. Coxartroza

 

Aceste terapii nu au reacții secundare, alergene, cancerigene sau contraindicații.

De asemenea, nu implică schimbarea regimului de viață al pacientului: acesta nu trebuie să aibă un anumit regim alimentar și nu trebuie să se rețină de la activitățile curente sociale și/sau profesionale.

 

CONTACT

Pentru informații despre terapiile specifice clinicii noastre și/sau pentru programări, personalul nostru de specialitate vă stă la dispoziție, de luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00, la următoarele date de contact:

 • Personal la:
  Clinica Orto Oxacell
  str. Doctor Marinoiu 15B, cod poștal 130037
  Târgoviște, Județul Dâmbovița – România
 • Online la email: office@ortooxacell.ro

sau la:

 • Telefon:
  0723 267 322
  0769 606 620
  0723 215 111

 

În ultimii ani, a crescut considerabil numărul celor care suferă de boli de oase sau articulații, iar alarmant este faptul că din ce în ce mai mulți tineri se confruntă cu dureri provocate de acest tip de probleme. Încă de la vârste fragede, mii de români sunt practic nevoiți să apeleze regulat la medicamente deloc ușor de suportat de organism pentru a le ameliora suferința.

Din fericire, astăzi există și în România o clinică unde se aplică un tratament revoluționar inventat de reputatul medic Radu Mircea Stănescu, cel care a fost premiat și apreciat în întreaga lume pentru metoda inedită pe care a creat-o în urma a mii de ore de studiu.

Din păcate, doctorul care a dat o nouă șansă la viață unui număr impresionant de români a trecut în neființă în urmă cu câteva luni. Soția lui, Georgeta Stănescu, a rămas la clinica pe care el a fondat-o, Clinica Orto Oxacell (fosta Q.OXANIQUE), din Târgoviște, unde duce mai departe moștenirea lui.

Medicul Radu Mircea Stănescu și-a dorit foarte mult să împartă descoperirea lui cu toți cei suferinzi și să le amelioreze durerea. Chiar dacă dacă el nu mai este printre noi, tratamentele lui, extrem de apreciate și peste hotare, au rămas și se aplică și astăzi de cei pe care i-a învățat tot ce el a inventat după o muncă asiduă.

 

Metoda revoluționară care vindecă și ameliorează durerile

„Și nu putem vorbi despre o reacție mai bună pe o anumită boală sau tip de articulație. Toate răspund foarte bine, cu rate de succes la care medicina clasică – inclusiv chirurgia sau protezarea – nici măcar nu visează: peste 82% … Cu alte cuvinte, 8 din 10 pacienți se vindecă în totalitate. Și nimeni nu vine aici cu o simplă artroză. Totul e complet distrus, noi fiind – vorba unuia dintre ei, << ultima mea șansă înainte de scaunul cu rotile>>.

Lucrând cu celule lăsate de Dumnezeu să “repare” tot ce găsesc bolnav ori debilizat biologic în corpul nostru, normal, nu ar trebui să ne punem întrebarea dacă vom avea succes cu un asemenea tratament, pentru că răspunsul este unul singur: da!, suntem (destul) de siguri că vom reuși să obținem un rezultat bun pe orice boală osteo-artrozică, indiferent de gradul ei de degenerescență, de vechimea bolii, de vârsta pacientului sau de bolile asociate”, explica reputatul medic într-un interviu mai vechi pentru VoxBiz.

 

Așadar terapiile create de el se adresează mai multor afecțiuni cum ar fi:

 • Bolile degenerative osteo-articulare;
 • Herniile de disc și/sau protruziile discale;
 • Gonartrozele și rupturile de tendon sau de ligament;
 • Coxartrozele și alte afecțiuni ale bazinului;
 • Spondilozele cervicale;
 • Durerile de spate sau de bazin, lombosciatică.

CONTACT

Pentru informații despre terapiile specifice clinicii noastre și/sau pentru programări, personalul nostru de specialitate vă stă la dispoziție, de luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00, la următoarele date de contact:

 • Personal la:
  Clinica Orto Oxacell
  str. Doctor Marinoiu 15B, cod poștal 130037
  Târgoviște, Județul Dâmbovița – România
 • Online la email: office@ortooxacell.ro

sau la:

 • Telefon:
  0723 267 322
  0769 606 620
  0723 215 111