ortooxacell.ro

Grija pentru pacienți este prioritatea noastră

Corpul nostru are nevoie de acest mineral esențial pentru sănătatea fizică și mentală. Magneziul este necesar pentru sănătatea mușchilor, nervilor și oaselor și ajută la menținerea tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge, printre multe alte funcții.

Trebuie să  consumăm magneziu  ca parte a unei diete nutritive zilnice. Femeile ar trebui să primească o doză recomandată de 310 până la 320 mg de magneziu în fiecare zi, în timp ce bărbații ar trebui să urmărească 400 până la 420 mg. 

Dacă nu ai suficient magneziu în dieta ta sau dacă organismul tău are dificultăți în a-l absorbi, atunci riști să ai deficiență de magneziu. Simptomele pot include:

 • Greață și vărsături
 • Oboseală
 • Pierderea poftei de mâncare
 • Slăbiciune musculară sau crampe


 • Corectarea deficienței de magneziu

Persoanele cu deficiență de magneziu pot beneficia de administrarea intravenoasă a acestui mineral pentru a repune rapid nivelurile normale în organism. Deficiența de magneziu poate duce la simptome precum spasme musculare, oboseală, tulburări de somn și tulburări ale ritmului cardiac.

 • Susținerea funcționării normale a inimii

Magneziul are un rol crucial în contracția și relaxarea mușchilor inimii. Administrarea intravenoasă de magneziu poate ajuta la menținerea unui ritm cardiac normal și poate fi utilizată în tratamentul aritmiilor și în prevenirea complicațiilor cardiace în anumite afecțiuni.

 • Reducerea riscului de eclampsie

Eclampsia este o complicație gravă care poate apărea în timpul sarcinii și poate pune în pericol atât sănătatea mamei, cât și pe cea a fătului. Administrarea intravenoasă de magneziu poate fi utilizată pentru a preveni eclampsia și pentru a proteja sănătatea mamei și a copilului.

 • Relaxarea mușchilor și reducerea spasmelor

Magneziul are proprietăți relaxante asupra mușchilor și poate fi eficient în reducerea spasmelor musculare. Administrarea intravenoasă de magneziu poate fi utilizată în tratamentul spasmele musculare, inclusiv a crampelor musculare și a durerilor musculare.

 • Susținerea sistemului nervos și a sănătății mentale

Magneziul are un impact important asupra funcționării sistemului nervos și poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Administrarea intravenoasă de magneziu poate oferi un efect calmant și relaxant și poate fi benefică pentru persoanele cu tulburări ale anxietății sau stresului.

 

 

Contact

Pentru orice informații despre terapiile specifice clinicii noastre și/sau pentru programări, personalul nostru de specialitate vă stă la dispoziție, de luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00, la următoarele date de contact:

Personal la:

Clinica Orto Oxacell
str. Doctor Marinoiu 15B, cod poștal 130037
Târgoviște, Județul Dâmbovița – România

 • Online la email: office@ortooxacell.ro
  sau la:
 • Telefon:
  0723 267 322
  0769 606 620
  0723 215 111