ortooxacell.ro

Grija pentru pacienți este prioritatea noastră

Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid L-ascorbic, este o vitamină solubilă în apă. 

Această vitamină este un micronutrient esențial pentru buna funcționare a organismului, având diverse beneficii.

 Beneficii:

 • Întărește sistemul imunitar

Vitamina C poate îmbunătăți sistemul imunitar prin producerea celulelor albe, acestea fiind esențiale în combaterea bolilor și a infecțiilor care intră în organism.

 • Reduce riscul de boli cardiace

Vitamina C este excelentă pentru sistemul circulator și poate ajuta la prevenirea multor probleme cardiovasculare, inclusiv accidentul vascular cerebral și atacul de cord.

 • Îmbunătățește calitatea pielii

Administrarea intravenoasă a vitaminei C crește producția de colagen, care este vitală pentru o piele sănătoasă. Acest impuls poate duce la vindecarea mai rapidă a rănilor și la scăderea daunelor pielii cauzate de expunerea la soare, datorită proprietăților sale antioxidante.

 • Îmbunătățește absorția fierului

Menținerea nivelurilor sănătoase de vitamina C poate promova absorția fierului, în special fierul din alimentele pe bază de plante, acest beneficiu fiind util pentru persoanele cu deficiențe de fier (anemie sau vegetarieni care mențin o dietă pe bază de plante). 

 • Îmbunătățește vederea

Vitamina C poate preveni agravarea degenerescenței maculare asociate cu vârsta. Rezultatele unor studii au dovedit că persoanele care au nivel mai mare de vitamina C în dieta lor au un risc mai mic de a dezvolta cataractă.

 • Îmbunătățește funcția cognitivă

Numeroase studii au găsit o relație puternică între vitamina C și funcția mentală. Vitamina promovează un creier sănătos, dar și îmbunătățește funcția cognitivă (memoria, capacitatea de învățare, atenția, gândirea și judecata).

 

 

Contact

Pentru orice informații despre terapiile specifice clinicii noastre și/sau pentru programări, personalul nostru de specialitate vă stă la dispoziție, de luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00, la următoarele date de contact:

Personal la:

Clinica Orto Oxacell
str. Doctor Marinoiu 15B, cod poștal 130037
Târgoviște, Județul Dâmbovița – România

 • Online la email: office@ortooxacell.ro
  sau la:
 • Telefon:
  0723 267 322
  0769 606 620
  0723 215 111