ortooxacell.ro

Grija pentru pacienți este prioritatea noastră

Ce trebuie și ce nu trebuie să faci când ai spondiloză cervicală

Ce este recomandat!

  • O viață activă este esențială pentru începerea procesului natural de vindecare al organismului, deci este unul dintre cele mai importante lucruri de făcut dacă aveți spondiloză cervicală. Exercițiile fizice, efectuate corect și sub îndrumarea unui specialist, vă ajută să vă întăriți articulațiile, mușchii și ligamentele.

 

  • Yoga este o activitate recomandată în cazul persoanelor care se confruntă cu  spondiloză cervicală. Pozițiile practicate în cadrul sesiunilor de yoga sunt benefice pentru a păstra forța și flexibilitatea mușchilor și cea a articulațiilor. Yoga poate ajuta la relaxarea musculară și poate proteja împotriva rănilor ulterioare sau a disconfortului.

 

  • Pacienții cu spondiloză cervicală ar trebui să doarmă întotdeauna pe un pat dur. Cea mai bună opțiune este combinația dintre o pernă subțire și o saltea dură. De asemenea, o altă recomandare în ceea ce privește mersul la somn este ca patul în care dormiți să fie cald înainte de a vă așeza.

Reamintim că articolele de pe blogul Orto Oxacell NU înlocuiesc vizita și recomandările medicilor.

 

  • Luați pauze frecvente atunci când vă uitați la televizor sau lucrați la calculator, fie laptop. Unul dintre cele mai importante lucruri de reținut dacă aveți spondiloză cervicală este să luați pauze regulate atunci când sunteți la birou și să evitați să stați în aceeași poziție pentru perioade lungi de timp pentru a evita durerile de gât.
  • Nu uitați că odihna este esențială inclusiv în cazul spondilozei cervicale pentru că ajută la o recuperare mai bună și mai rapidă. Dacă aveți dureri mari, mergeți la medic pentru a vă recomanda analgezice.
  • În timpul zilei, purtarea unui guler cervical poate ajuta la susținerea gâtului și poate preveni deteriorarea rănii din zona gâtului. Cu toate acestea, gulerul cervical trebuie purtat doar pentru o scurtă perioadă de timp și doar atunci când este necesară imobilizarea gâtului. Discutați întotdeauna cu medicul.

În cadrul clinicii noastre, pentru pacienții care achiziționează pachetul de 10 ședințe, indiferent de afecțiune, ședința a 11-a este gratuită.

 

  • Pacienții cu spondiloză trebuie să-și protejeze gâtul atunci când călătoresc, practică sporturi de aventură, inclusiv cand desfășoară alte activități normale. Trebuie să folosiți echipament de siguranță adecvat atunci când situația impune acest lucru. Când conduceți sau călătoriți cu mașina, legați-vă centura, inclusiv pentru a evita smuciturile și rănile. Puteți folosi, de asemenea, o pernă specială pentru călătorii.

 

Ce să nu faceți dacă suferiți de spondiloză cervicală?

  • În timpul somnului, nu etse recomandat să dormiți pe burtă dacă aveți spondiloză cervicală. Această postură împiedică gâtul să se odihnească într-o poziție aliniată natural.

 

  • Persoanele care se confruntă cu spondiloză trebuie să evite să facă mișcări bruște, cum ar fi răsucirea gâtului sau a corpului. Astfel de mișcări pot provoca leziuni suplimentare ale mușchilor și articulațiilor. Este de preferat să faceți mișcări moderate care să permită corpului să se adapteze la schimbare.

 

Puteți beneficia de o ședință de inițiere a tratamentului  la prețul preferențial de  numai 250 de ron (reducerea de 10% inclusă). Ședința de inițiere a tratamentului are o durată de 30 de minute și conține consult performant al doctorului specialist, ședința de tratament și proiectarea detaliată a schemei de tratament (număr de ședințe, procedurile care vor fi aplicate, timpul aferent fiecărei proceduri,  etc).

 

  • Evitați să vă întoarceți într-o parte în timp ce vă ridicați dintr-o poziție întinsă. Acest lucru poate pune o presiune excesivă în zona gâtului, ducând la dureri suplimentare.
  • Încercați să dormiți fără pernă sau cu o pernă subțire. O pernă nepotrivită pentru condiția dvs de sănătate poate fi dăunătoare și vă poate agrava durerea de gât. așezarea pernelor sub gât sau sub umăr poate fi dăunătoare gâtului. Deci, nu folosiți perne groase sau mai multe perne.
  • Evitați posturile incorecte: cititul în timp ce stați întins sau așezat pentru perioade lungi de timp, lucrul la birou pentru perioade lungi de timp fără să vă odihniți.
  • Ținerea telefonului pe un umăr și sprijinirea pe el pentru perioade lungi de timp, atunci când vorbiți la telefon, ridicarea greutăților și efectuarea de antrenamente de mare impact, ținerea telefonului în orice altă poziție decât cea la nivelul ochilor atunci când vă uitați la ecran. 
  • Persoanele cu spondiloză ar trebui să evite să-și răsucească gâtul sau corpul, ci ar trebui să își miște mai întâi picioarele.

 

Puteți consulta aici lista tratamentelor de care puteți beneficia în cadrul clinicii noastre, Orto Oxacell. Tratăm afecțiuni precum Hernia de disc lombară, gonartroza, coxartroza, spondiloza cervicală.

Pentru mai multe informații despre terapiile noastre sau programări, ne puteți contacta la:

Clinica ORTO OXACELL

Str. Dr. Marinoiu, Nr. 15B, Targoviste-Dambovita, 130037

Telefoane de contact: 0723.267.322; 0769.606.620; 0723.215.111

Email: office@ortooxacell.ro

Referințe:

https://drarunsaroha.com/blog/?qb-b=dos-and-donts-of-cervical-spondylosis

https://www.fixhealth.com/blogs/cervical-spondylosis-exercises-to-do-and-movements-to-avoid 

https://www.webmd.com/osteoarthritis/cervical-osteoarthritis-cervical-spondylosis

 foto: unsplash.com