ortooxacell.ro

Grija pentru pacienți este prioritatea noastră

Amorțeală, durere musculară și alte simptome ale Artritei Reumatoide

În cazul în care nu este gestionată corespunzător, artrita reumatoidă (AR) provoacă o serie de simptome dureroase, inclusiv rigiditate, umflare vizibilă și deformare a articulațiilor de la degete și mâini. Deși durerea și rigiditatea articulațiilor sunt caracteristicile principale ale afecțiunii, ele nu sunt în niciun caz singurele simptome ale AR. Din păcate, procesul de inflamație care afectează articulațiile poate afecta și alte sisteme ale corpului.

Reamintim că articolele de pe blogul Orto Oxacell NU înlocuiesc vizita și recomandările medicilor.

 

Debutul bolii

Este posibil ca simptomele precoce ale acestei afecțiuni să fie tratate cu superficialitate și asociate cu alte probleme de sănătate. De exemplu, simptome precum febra, oboseala și rigiditatea articulațiilor, dimineața, imediat după ce te trezești, pot fi confundate cu gripa, în timp ce durerea și umflarea articulațiilor pot fi confundate cu simptome de suprasolicitare sau răni / accidentări.

Totuși, ce poate să îți dea de gândit și să te convingă să mergi la medic pentru un diagnostic corect este faptul că problemele articulare cauzate de AR sunt adesea oglindite, ceea ce înseamnă că aceeași articulație este afectată de ambele părți ale corpului.  Uneori, însă, această oglindire nu se manifestă în în stadiile incipiente ale bolii.

 

Dureri articulare și rigiditate

De obicei, încheieturile, picioarele și degetele sunt cel mai frecvent afectate. Dar nu sunt excluse nici simptome la glezne, genunchi, coate și umeri.

Articulațiile devin rigide, mai ales dimineața sau după perioade lungi de odihnă. Ele devin sensibile și / sau dureroase, ceea ce le îngreunează capacitatea de a face diverse tipuri de mișcări, în aparență banale.

Alături de durere și rigiditate, articulațiile afectate de AR sunt adesea calde la atingere și se umflă.

Inflamația trebuie gestionată corespunzător, deci se impune vizita la medic pentru diagnostic și tratament. În caz contrar, de-a lungul timpului, deteriorarea pe termen lung a articulațiilor poate provoca deformări severe.

 

În cadrul clinicii noastre, pentru pacienții care achiziționează pachetul de 10 ședințe, indiferent de afecțiune, ședința a 11-a este gratuită.

 

Noduli reumatoizi

Nodulii reumatoizi sunt bulgări de țesut umflat chiar sub piele. Acești noduli pot varia de la dimensiunea unui bob de mazăre la dimensiunea unui strugure.

De obicei, se găsesc în locuri pe care se pune presiune, cum ar fi coatele de la sprijinirea lor pe sufrafețe tari, cum este masa.

Nodulii, în general, nu sunt periculoși, dar pot fi incomozi. În cazuri rare, acestea pot fi găsite în ochi, plămâni sau alte organe majore și pot necesita îndepărtarea chirurgicală.

 

Vasculita reumatoidă

Vasculita reumatoidă apare atunci când vasele mici de sânge se inflamează. Vasele de sânge îngustate pot duce la scăderea fluxului sanguin, iar țesutul pe care îl hrănesc poate muri. Acest lucru poate duce la apariția unor pete roșii în jurul unghiilor sau la un ulcer de gleznă vindecat necorespunzător. Este ceea ce se întâmplă și în sclerodermie, o altă boală reumatică autoimună.

 

Neuropatie

Neuropatia se poate prezenta prin amorțeală sau furnicături. Cel mai frecvent se simte la picioare. Există diferite tipuri de neuropatie, dar tipul care afectează nervii care transportă semnale de durere către creier (neuropatie senzorială) este comun în AR.

 

Puteți beneficia de o ședință de inițiere a tratamentului  la prețul preferențial de  numai 250 de ron (reducerea de 10% inclusă). Ședința de inițiere a tratamentului are o durată de 30 de minute și conține consult performant al doctorului specialist, ședința de tratament și proiectarea detaliată a schemei de tratament (număr de ședințe, procedurile care vor fi aplicate, timpul aferent fiecărei proceduri,  etc).

 

Probleme cardiace și pulmonare

Mulți oameni nu realizează că durerea în piept și dificultăți de respirație pot fi simptome ale AR. Mai exact, problemele cardiace și pulmonare pot reprezenta complicații grave ale bolii.

Persoanele cu AR au o incidență crescută a arterelor blocate și întărite, ceea ce ar putea duce la infarct miocardic sau accident vascular cerebral, mai ales dacă bolnavul și fumează.

Pericardita sau inflamația sacului care înconjoară inima este, de asemenea, mai frecventă la persoanele cu AR. Inflamația cronică poate afecta inclusiv țesuturile pulmonare, ceea ce duce la reducerea funcției pulmonare.

 

Simptome mai puțin cunoscute ale artritei reumatoide

  • dificultăți de somn, adesea din cauza durerii
  • uscarea ochilor și a gurii (sindromul Sjögren)
  • arsură la ochi, mâncărime și secreții
  • infecție bacteriană cronică sau recurentă

 

Puteți consulta aici lista tratamentelor de care puteți beneficia în cadrul clinicii noastre, Orto Oxacell. Tratăm afecțiuni precum Hernia de disc lombară, gonartroza, coxartroza, spondiloza cervicală.

Pentru mai multe informații despre terapiile noastre sau programări, ne puteți contacta la:

Clinica ORTO OXACELL

Str. Dr. Marinoiu, Nr. 15B, Targoviste-Dambovita, 130037

Telefoane de contact: 0723.267.322; 0769.606.620; 0723.215.111

Email: office@ortooxacell.ro

Referințe:

https://www.healthline.com/health/symptoms-related-to-ra

 foto: unsplash.com