ortooxacell.ro

Grija pentru pacienți este prioritatea noastră

Artrita degetelor

Articulațiile degetelor și degetele lucrează împreună ca o mașină bine unsă astfel încât să putem îndeplini activitățile de zi cu zi.

Artrita care se dezvoltă la nivelul degetelor poate provoca umflarea articulațiilor, pierderea funcției acestora și alte simptome. De asemenea, poate modifica aspectul articulațiilor afectate.

 

Cele mai frecvente tipuri de artrită care pot afecta degetele includ:

  • osteoartrita (OA)
  • artrita reumatoidă (AR)
  • artrita psoriazică (APs)

 

Reamintim că articolele de pe blogul Orto Oxacell NU înlocuiesc vizita și recomandările medicilor.

 

Durere

În stadiile sale incipiente, artrita provoacă o senzație de “lene”, dar dureroasă la degete. Este posibil să simțiți această durere după o zi în care vă folosiți mâinile mai mult decât de obicei. Dacă boala se află într-un stadiu incipient, durerea dispare destul de repede.

Pe măsură ce artrita se agravează, mai multe cartilaje se vor uza. Fără această barieră de protecție care să vă amortizeze articulațiile delicate, este posibil să aveți dureri chiar și atunci când nu vă folosiți mâinile sau când le folosiți foarte puțin. De asemenea, intensitatea durerii se poate modifica de la ușoară la moderată și chiar severă.

 

Umflătură

Țesutul și cartilajul din mâini și degete vă protejează de obicei articulațiile delicate. Dacă o articulație suferă leziuni sau este supusă la un stres excesiv, țesuturile care căptușesc articulația se pot umfla. Astfel, mâinile și degetele se vor umfla mai mult decât în mod normal.

 

În cadrul clinicii noastre, pentru pacienții care achiziționează pachetul de 10 ședințe, indiferent de afecțiune, ședința a 11-a este gratuită.

 

Rigiditatea articulațiilor

Artrita provoacă, de asemenea, rigiditate în zona articulațiilor. O articulație nu se poate mișca cu aceeași lejeritate atunci când țesutul și cartilajul se umflă.

Este posibil să observați că este dificil să strângeți mâna pentru a forma un pumn sau să vă mișcați degetele. De asemenea, strângerea slăbită a mâinii poate duce la dificultate sporită atunci când vreți să țineți obiecte. Deci, există o probabilitate mai mare să scăpați pahare sau alte obiecte din mână.

Rigiditatea articulațiilor este deosebit de frecventă dimineața, pentru că în timpul nopții nu vă folosiți mâinile preț de câteva ore bune. Dar se poate instala și după o zi lungă de mișcare, când articulațiile suferă mai mult stres decât de obicei.

 

Puteți beneficia de o ședință de inițiere a tratamentului  la prețul preferențial de  numai 250 de ron (reducerea de 10% inclusă). Ședința de inițiere a tratamentului are o durată de 30 de minute și conține consult performant al doctorului specialist, ședința de tratament și proiectarea detaliată a schemei de tratament (număr de ședințe, procedurile care vor fi aplicate, timpul aferent fiecărei proceduri,  etc).

 

Modificări ale formei articulațiilor

Cartilajul din articulații se poate uza în mod neuniform. În plus, pe măsură ce artrita progresează, țesuturile și ligamentele, care de obicei țin articulațiile în loc, devin mai slabe. Aceste două aspecte pot determina modificarea articulațiilor mâinilor și degetelor.

Desigur, pe măsură ce artrita se agravează, modificările vor fi mai evidente.

Artrita la nivelul mâinilor va implica articulațiile interfalangiene distale (sunt la vârful degetelor), interfalangiene proximale (sunt direct sub primele), metacarpofalangiene (sunt degetele).

Locul unde apar problemele de articulații poate indica adesea tipul de artrită. De exemplu, problemele cu articulațiile interfalangiene distale pot însemna că pacientul suferă de osteoratrită, în timp ce artrita reumatoidă implică doar interfalangiene proximale și pe cele metacarpofalangiene. 

 

PROMOȚIA LUNII APRILIE 2024

Vino la Clinica ORTO OXACELL unde vei beneficia de servicii medicale premium efectuate de personal medical cu o vastă experiență. 

Pentru luna aprilie oferim un 

VOUCHER CADOU

150 RON

valabil pana la 30.04.2024

tuturor pacienților cu afecțiuni ale coloanei toracale, la începerea unui pachet de tratament. 

NOTĂ IMPORTANTĂ:

– ca regulă generală, UN CICLU COMPLET DE TRATAMENT IMPLICĂ 8 – 10 ȘEDINȚE DE TRATAMENT; fiecărui pacient i se va stabili un protocol individualizat, iar sedințele vor fi la un interval de 10-14 zile între ele.

 

Articulații calde

Când o articulație suferă leziuni, țesuturile și ligamentele din jurul articulației se pot inflama. Această inflamație va face ca articulația să se simtă caldă. Articulațiile sunt adesea foarte dureroase atunci când puneți presiune asupra lor sau le mișcați.

De asemenea, inflamația poate provoca roșeață sau decolorare în jurul articulației.

 

Șlefuirea rosturilor

Într-o articulație sănătoasă, un strat de cartilaj acoperă și amortizează oasele. Într-o articulație cu artrită, cartilajul se uzează și poate chiar să dispară cu totul.

Pe măsură ce cartilajul se uzează, s-ar putea să aveți o senzație de măcinare sau de frecare în articulații provocată de contactul direct os pe os. Senzația va fi dureroasă, iar pierderea cartilajului va apărea pe raze X ca o pierdere a spațiului articular.

 

Pinteni osoși

Pintenii osoși se pot dezvolta și în articulațiile cu artrită. Pe măsură ce deteriorarea unei articulații se înrăutățește, reacția organismului poate fi aceea de a crea un os suplimentar.

Aceste excrescențe noduroase vă pot oferi mâinilor și degetelor un aspect noduros. Creșterile cauzează rareori durere, dar pot împiedica în cele din urmă o articulație să funcționeze corect.

Pintenii osoși sunt de obicei tipici în cazurile de osteoartrită. Mulți adulți trăiesc cu simptomele vizibile sau invizibile ale artritei în fiecare zi.

Este important să mergeți regulat la medic și să realizați investigațiile necesare în funcție de vârsta pe care o aveți și de istoricul medical.


P
uteți consulta aici lista tratamentelor de care puteți beneficia în cadrul clinicii noastre, Orto Oxacell. Tratăm afecțiuni precum Hernia de disc lombară, gonartroza, coxartroza, spondiloza cervicală.

Pentru mai multe informații despre terapiile noastre sau programări, ne puteți contacta la:

Clinica ORTO OXACELL

Str. Dr. Marinoiu, Nr. 15B, Targoviste-Dambovita, 130037

Telefoane de contact: 0723.267.322; 0769.606.620; 0723.215.111

Email: office@ortooxacell.ro

Referințe:

https://www.healthline.com/health/osteoarthritis-spine 


https://www.healthline.com/health/osteoarthritis/shoulder-arthritis-types

 foto: unsplash.com