ortooxacell.ro

Grija pentru pacienți este prioritatea noastră

Poziții de dormit benefice pentru spondiloza cervicală

Indiferent dacă vorbim sau nu despre spondiloza cervicală, cert este că aproape toți ne confruntăm măcar o dată în viață cu o durere de gât sau cu senzația de înțepenire a gâtului. Aproximativ 10 până la 20% dintre adulți se confruntă cu simptomele durerii de gât. Durerea de gât dispare adesea de la sine, dar în aproximativ 50% din cazuri, devine o problemă cronică.

Spondiloza cervicală este o afecțiune degenerativă care poate afecta articulațiile, discurile și ligamentele din porțiunea cervicală a coloanei vertebrale. De fapt, conform Academiei Americane de Medicină Fizică și Reabilitare, 50% dintre persoanele de peste 40 de ani și 85% dintre cele peste 60 de ani au spondiloză cervicală.

Înțelegerea simptomelor, cât și modificarea rutinei de somn și practicarea unor exerciții fizice potrivite vă pot îmbunătăți însă calitatea vieții.

 

În cadrul clinicii noastre, pentru pacienții care achizionează pachetul de 10 sedințe, indiferent de afecțiune, ședința a 11-a este gratuită.

 

Cele mai frecvente simptome

Există posibilitatea să te confrunți cu spondiloză cervicală, dar să nu simți niciun tip de simptom. Acesta ar fi un caz extrem de fericit pentru că în cele mai multe situații, cei care se confruntă cu această problemă au simptome precum:

 • dureri de gât, dureri de cap;
 • rigiditate;
 • vertij cervical sau amețeli.

În cazuri mai rare, degenerarea poate afecta măduva spinării sau nervii care se desprind de ea. În acest scenariu, spondiloza cervicală poate provoca amorțeală sau furnicături în brațe, slăbiciune în brațe sau picioare. Dacă vă confruntați cu aceste simptome trebuie să vă adresați medicului pentru a stabili pașii următori.

 

Puteți beneficia de o ședință de inițiere a tratamentului  la prețul preferențial de  numai 250 de ron (reducerea de 10% inclusă). Ședința de inițiere a tratamentului are o durată de 30 de minute și conține consult performant al doctorului specialist, ședința de tratament și proiectarea detaliată a schemei de tratament (număr de ședințe, procedurile care vor fi aplicate, timpul aferent fiecărei proceduri,  etc).

 

Care sunt cele mai bune poziții de dormit?

Este important să vă asigurați că vă mențineți gâtul într-o poziție bună în timp ce dormiți. Acest lucru ajută la scăderea tensiunii asupra coloanei cervicale și poate minimiza durerea. Potrivit Harvard Health Publishing, cea mai bună poziție de dormit pentru spondiloza cervicală și alte tipuri de dureri de gât este pe spate sau într-o parte.

 

Dormitul pe spate

Dormitul pe spate ajută la menținerea curbelor naturale ale coloanei vertebrale. Puteți folosi o pernă mai subțire în această poziție decât ați face atunci când dormiți pe o parte. Poziția capului ar trebui să fie doar puțin ridicată, astfel încât să fie într-un unghi similar ca atunci când stați în picioare.

 • Folosiți o pernă subțire. O pernă subțire vă permite să vă mențineți coloana superioară în poziția sa naturală, cu o ușoară curbă înainte.
 • Încercați o pernă cervicală. O pernă cervicală vă susține gâtul și capul pentru a le menține într-o poziție neutră.
 • Utilizați o saltea de susținere. Dacă salteaua este prea moale, s-ar putea să simțiți că vă afundați în ea, iar spatele se rotunjește, ceea ce nu este indicat.

 

PROMOȚIA LUNII FEBRUARIE 2024

Dacă vrei să scapi de durerea de genunchi, vino la Clinica ORTO OXACELL, unde vei beneficia de tratamente bio-regenerative efectuate de o echipă de profesioniști condusă de dr. Ion Mogâldea, medic specialist în Ortopedie Traumatologie, membru al INTERNATIONAL SOCIETY FOR MEDICAL LASER APPLICATIONS (ISLA), SOCIETATEA ROMÂNĂ DE ORTOPEDIE ȘI TRAUMATOLOGIE (SOROT) și SOCIETATEA ROMÂNĂ DE ARTROSCOPIE ȘI TRAUMATOLOGIE SPORTIVĂ (SRATS).


Primele 2 sedințe  / 1.100 Ron– 990 Ron

NOTĂ IMPORTANTĂ:

– ca regulă generală, UN CICLU COMPLET DE TRATAMENT IMPLICĂ 8 – 10 ȘEDINȚE DE TRATAMENT; la ședința inițială (cea de calibrare a tratamentului), fiecărui pacient i se va stabili un protocol individualizat.

 

Dormitul pe o parte

Dormitul pe o parte este una dintre cele mai bune moduri de a menține capul neutru, cu bărbia drept înainte. Când dormiți în această poziție trebuie să folosiți o pernă suficient de înaltă pentru a menține gâtul neutru, dar nu atât de sus încât urechea superioară să fie forțată spre umăr.

Coloana vertebrală se arcuiește în mod natural în trei locuri. Se curbează înainte la gât și la partea inferioară a spatelui. Se curbează în sens invers în partea superioară a spatelui. Amenajarea patului pentru a menține cel mai bine aceste curbe naturale vă poate ajuta să diminuați durerile de gât sau de spate.

Mulți oameni consideră că utilizarea unei spume cu memorie îi ajută să-și gestioneze durerile de gât. Potrivit unui studiu realizat în 2019, combinarea unei perne vascoelastice din spumă cu memorie poliuretanică cu un tratament chiropractic a fost mai eficientă decât tratamentul chiropractic singur.

Puteți încerca, de asemenea, să utilizați o pernă moale din pene care se formează pe cap sau o pernă cu suport cervical.

 

Evitați să dormiți pe burtă

Dacă suferiți de spondiloză cervicală sau pur și simplu aveți de-a face cu dureri de gât, evitați să dormiți pe burtă. În această poziție, capul este forțat într-o parte ore în șir. Această aliniere defectuoasă poate pune un stres suplimentar pe zona gâtului.

 

Ce trebuie să mai știți dacă suferiți de spondiloză cervicală sau vă confruntați cu dureri de gât

Întinderea ușoară a gâtului înainte de culcare și la prima trezire vă poate ajuta, de asemenea, să vă gestionați durerea.

Puteți încerca următoarele tipuri de exerciții:

 • Rotiți-vă umărul înapoi și în jos de 10 ori.
 • Strângeți omoplații împreună de 10 ori.
 • Împingeți partea din spate a capului în mâini timp de 30 de secunde.
 • Aduceți fiecare ureche la umăr de 10 ori.
 • Încercați să mențineți o postură corectă cât mai mult timp posibil, indiferent că stați în picioare, pe scaun sau în pat.
 • Încercați să utilizați o pernă în formă de potcoavă în avioane și alte mijloace de transport.
 • Luați pauze frecvente de la perioade lungi de șezut.
 • Monitorul calculatorului sau laptopul trebuie să fie așezat la nivelul ochilor.
 • Țineți telefonul în fața feței în loc să priviți în jos.
 • Evitați să dormiți pe burtă.

Puteți consulta aici lista tratamentelor de care puteți beneficia în cadrul clinicii noastre, Orto Oxacell. Tratăm afecțiuni precum Hernia de disc lombară, gonartroza, coxartroza, spondiloza cervicală.

Pentru mai multe informații despre terapiile noastre sau programări, ne puteți contacta la:

Clinica ORTO OXACELL

Str. Dr. Marinoiu, Nr. 15B, Targoviste-Dambovita, 130037

Telefoane de contact: 0723.267.322; 0769.606.620; 0723.215.111

Email: office@ortooxacell.ro

Referințe:

https://www.healthline.com/health/how-to-sleep-with-neck-pain

https://www.livestrong.com/article/392542-sleeping-position-cervical-spondylosis-exercises/ 

https://www.medicalnewstoday.com/articles/how-to-sleep-with-neck-pain 

https://www.plushbeds.com/blogs/green-sleep/the-best-sleeping-positions-for-your-neck-and-spine

 foto: unsplash.com