ortooxacell.ro

Grija pentru pacienți este prioritatea noastră

Oase sănătoase: ce este de știut?

Nu mai este niciun secret faptul că o dietă sănătoasă și echilibrată te va ajuta să construiești oase sănătoase încă de la o vârstă fragedă, și să le menții pe tot parcursul vieții. Așadar, niciodată nu este prea devreme să ai grijă de oasele tale. Este și motivul pentru care se recomandă supliment de vitamina D pentru copiii mici, mai ales în lunile reci ale anului. 

Avem nevoie de suficient calciu pentru a  menține oasele sănătoase și de vitamina D pentru a ajuta corpul să absoarbă calciul. O sănătate precară  a oaselor poate provoca afecțiuni precum rahitismul și osteoporoza și poate crește riscul de rupere a osului în urma unei căderi, la o vârstă mai înaintată.  

Un stil alimentar echilibrat este doar unul dintre elementele de bază ale oaselor sănătoase. Exercițiile fizice și evitarea anumitor factori de risc pentru osteoporoză sunt la fel de importante.

 

În cadrul clinicii noastre, pentru pacienții care achizionează pachetul de 10 sedințe, indiferent de afecțiune, ședința a 11-a este gratuită.

 

Calciu

Adulții au nevoie de 700 mg de calciu pe zi. Ar trebui să puteți obține tot calciul necesar mâncând o dietă variată și echilibrată.

 

Sursele bune de calciu includ:

 • lapte, brânză și alte produse lactate;
 • legume cu frunze verzi, cum ar fi broccoli, varza și bame, dar nu și spanacul;
 • boabele de soia;
 • tofu;
 • băuturi pe bază de plante (cum ar fi băutura din soia) cu adaos de calciu;
 • nuci;
 • sardinele;

Deși spanacul conține mult calciu, conține și oxalat, care reduce absorbția de calciu și, prin urmare, nu este o sursă bună de calciu.

 

Puteți beneficia de o ședință de inițiere a tratamentului  la prețul preferențial de  numai 250 de ron (reducerea de 10% inclusă). Ședința de inițiere a tratamentului are o durată de 30 de minute și conține consult performant al doctorului specialist, ședința de tratament și proiectarea detaliată a schemei de tratament (număr de ședințe, procedurile care vor fi aplicate, timpul aferent fiecărei proceduri,  etc).

 

Vitamina D

Adulții au nevoie de 10 micrograme (400 de unități internaționale sau UI) de vitamina D pe zi. Este dificil să obținem toată vitamina D de care avem nevoie din stilul nostru alimentar, drept care, cea mai mare parte din vitamina D o obținem din acțiunea soarelui asupra pielii noastre.

De la sfârșitul lunii martie/aprilie până la sfârșitul lunii septembrie, puteți obține vitamina D din lumina soarelui având perioade scurte zilnice de expunere la soare fără protecție solară. ATENȚIE! Nu vă expuneți la soare fără protecție solară la ore nepotrivite și pentru durate lungi de timp.

Cu toate acestea, toată lumea ar trebui să ia în considerare un supliment zilnic de vitamina D toamna și iarna, când nu putem produce vitamina D din lumina soarelui.

De asemenea, puteți face analiza care vă spune care este nivelul vitaminei D în corpul dvs, și în baza rezultatului să discutați cu medicul de familie dacă și cât mai este nevoie să vă ajutați organismul cu suplimente de vitamina D.

Analiza de vitamina D nu intră în lista analizelor anuale, deci nu poate fi decontată de stat.

 

PROMOȚIA LUNII NOIEMBRIE:

Pentru persoanele cu afecțiuni ale coloanei vertebrale, cum ar fi: herniile de disc lombare;  protruziile discale lombare;  durerile de spate, vă garantăm servicii medicale premium efectuate de personal medical cu o vastă experiență. Toate procedurile vor fi realizate de echipa dr. Mogâldea Ion, medic specialist în Ortopedie Traumatologie, membru al INTERNATIONAL SOCIETY FOR MEDICAL LASER APPLICATIONS (ISLA).

Preț / pachet (5 ședințe) 560 Ron / ședintă. Notă importantă!  Ca regulă generală, UN CICLU COMPLET DE TRATAMENT IMPLICĂ 8 – 10 ȘEDINȚE DE TRATAMENT; fiecărui pacient i se va stabili un protocol individualizat, iar sedințele vor fi la un interval de 10-14 zile între ele. 

 

Grupuri de risc

Unele grupuri ale populației prezintă un risc mai mare de a nu primi suficientă vitamina D. Așadar, lor li se poate recomanda de către medic să ia un supliment zilnic de 10 micrograme (400UI) de vitamina D pe tot parcursul anului.

 

Aceste grupuri sunt:

 • persoanele care nu sunt adesea în aer liber;
 • persoane care poartă de obicei haine care acoperă cea mai mare parte a pielii atunci când sunt în aer liber;
 • persoanele cu piele închisă la culoare precum cele de origine africană, afro-caraibiană sau sud-asiatică.

 

Surse bune de vitamina D:

 • pește gras, cum ar fi somonul, sardinele și macroul;
 • galbenușurile de ou;
 • anumite cereale pentru micul dejun.

Dacă ați fost diagnosticat/ă cu osteoporoză, medicul dumneavoastră vă poate prescrie suplimente de calciu și vitamina D, precum și tratamente medicamentoase pentru osteoporoză, dacă există îngrijorări că aportul dumneavoastră de calciu ar putea fi scăzut.

 

De asemenea, puteți consulta aici lista tratamentelor de care puteți beneficia în cadrul clinicii noastre, Orto Oxacell. Tratăm afecțiuni precum Hernia de disc lombară, gonartroza, coxartroza, spondiloza cervicală.

 

Menopauza

Așa cum menționam într-un alt articol de pe blogul Orto Oxacell, la menopauză, când ovarele aproape nu mai produc estrogen, oasele femeilor aflate în această etapă de viață pot avea de suferit.

Dacă sunteți în această situație, consultați-vă cu medicul care vă poate face recomandările necesare astfel încât, pe lângă un stil alimentar echilibrat, să ajutați corpul și cu suplimentele corecte.

 

Persoanele vegane

Dacă respectați un regim alimentar vegan, trebuie să știți care sunt sursele bune de calciu și vitamina D pentru dvs.


Calciu:

 • băuturi de soia, orez și ovăz;
 • boabe de soia;
 • tofu cu calciu;
 • semințe de susan și tahini.

Desigur, acestea sunt doar câteva dintre ele. Pentru că niciun articol din online, inclusiv cele publicate de noi, nu înlocuiesc recomandările unui medic, acesta vă poate spune ce anume trebuie să consunați astfel încât să nu riscați afecțiuni cauzate de lipsa calciului sau a vitaminei D din organism.

 

Vitamina D:

 • expunerea la soare, cu atenție și măsură;
 • cerealele pentru micul dejun;
  bături pe bază de plante;
 • suplimente de vitamina D.

 

Prea multă vitamina A

Rezultatele anumitor studii au sugerat o legătură între prea multă vitamina A și un risc crescut de fracturi osoase. Ca măsură de precauție, persoanele care consumă în mod regulat ficat (o sursă bogată de vitamina A) sunt sfătuite să nu mănânce ficat mai mult de o dată pe săptămână sau să ia suplimente care conțin retinol (o formă de vitamina A care se găsește de obicei în alimentele care provin de la animale).

Persoanele cu risc de osteoporoză, cum ar fi femeile aflate la postmenopauză și persoanele în vârstă, sunt sfătuite să-și limiteze aportul de retinol la cel mult 1,5 mg (1.500 micrograme) pe zi, mâncând mai puține produse care conțin ficat și evitând suplimentele care conțin retinol (inclusiv cele care conțin pește, ulei de ficat).

 

Pentru mai multe informații despre terapiile noastre sau programări, ne puteți contacta la:

Clinica ORTO OXACELL

Str. Dr. Marinoiu, Nr. 15B, Targoviste-Dambovita, 130037

Telefoane de contact: 0723.267.322; 0769.606.620; 0723.215.111

Email: office@ortooxacell.ro

 

Referințe:

https://www.nhs.uk/live-well/bone-health/food-for-strong-bones/ 

 foto: unsplash.com