ortooxacell.ro

Grija pentru pacienți este prioritatea noastră

 7 ajustări ale stilului de viață pentru persoanele cu osteoporoză

Dacă vă confruntați cu osteoporoză sau dacă pur și simplu doriți să fiți informat/ă cu privire la impactul pe care această afecțiune îl poate avea asupra stilului de viață, acest articol vă răspunde la câteva întrebări importante. Înainte de toate, este important de știut că viața de zi cu zi poate decurge absolut normal, doar că se impun anumite ajustări pe care le vom detalia în articolul de față.

 

În cadrul clinicii noastre, pentru pacienții care achizionează pachetul de 10 sedințe, indiferent de afecțiune, ședința a 11-a este gratuită.

 

1. Prevenirea căderilor

Pentru persoanele care se confruntă cu osteoporoza, acest subiect este esențial. Iată câteva recomandări care vă pot ajuta să reduceți considerabil riscul unor posibile căderi:

 • îndepărtați pericolele de împiedicare, cum ar fi covoarele, cablurile pentru perdele și firele electrice;
 • păstrați holurile și băile bine iluminate și instalați mânere de siguranță pe cadă;
 • evitați activitățile cu risc ridicat, cum ar fi urcatul sau alergarea în sus și în jos pe scări;
 • fixați mobilierul din casă în perete;
 • asigurați-vă că aveți mereu la îndemână telefonul mobil pentru a apela numărul de urgență sau pentru a putea contacta o persoană apropiată care vă poate veni rapid în ajutor.

Dacă sunteți o persoană activă, este bine să știți că practicarea tai chi este, conform unui studiu, benefică inclusiv în cazul persoanelor cu osteoporoză. Potrivit rezultatelor acestui studiu, practicarea acestui tip de activitate a redus considerabil riscul de cădere la adulții în vârstă.

 

2. Teste de densitate osoasă pentru osteoporoză

Discuția cu mediul dumneavoastră trebuie să rămână cel mai important sprijin și sursa principală de informare cu privire la osteoporoză.

Așadar, nu neglijați sub nicio formă vizitele la doctor și întrebați-l în legătură cu absolut orice nelămurire aveți, inclusiv despre când și cât de des ar trebui să faceți testele care stabilesc densitatea osoasă și ce tratament ar trebui să urmați.

 

Puteți beneficia de o ședință de inițiere a tratamentului  la prețul preferențial de  numai 250 de ron (reducerea de 10% inclusă). Ședința de inițiere a tratamentului are o durată de 30 de minute și conține consult performant al doctorului specialist, ședința de tratament și proiectarea detaliată a schemei de tratament (număr de ședințe, procedurile care vor fi aplicate, timpul aferent fiecărei proceduri,  etc).

 

3. Alimentație sănătoasă și exerciții fizice

 

Este o temă pe care o abordăm des aici, pe blog, și asta pentru că stilul de viață include alimentația și exercițiile fizice indiferent de vârstă și / sau starea de sănătate.

Drept care, acestea două pot ajuta la prevenirea multor afecțiuni grave, inclusiv bolile de inimă și multe forme de cancer.

Asigurați-vă că aveți o dietă echilibrată care conține toate grupele de alimente pentru a oferi organismului dumneavoastră nutriția de care are nevoie.

 

4. Obțineți sprijin

Cum spuneam, medicul dumneavoastră vă poate răspunde la orice întrebări pe care le aveți despre trăirea cu osteoporoza. 

Dar, nu neglijați nici discuția cu un psiholog. Terapia este și ea extrem de benefică. De asemenea, puteți apela și la un grup de sprijin online. Să discutați experiențe personale cu alte persoane care se confruntă cu aceeași afecțiune vă poate oferi confort psihic și emoțional.

 

PROMOȚIA LUNII NOIEMBRIE:

Pentru persoanele cu afecțiuni ale coloanei vertebrale, cum ar fi: herniile de disc lombare;  protruziile discale lombare;  durerile de spate, vă garantăm servicii medicale premium efectuate de personal medical cu o vastă experiență. Toate procedurile vor fi realizate de echipa dr. Mogâldea Ion, medic specialist în Ortopedie Traumatologie, membru al INTERNATIONAL SOCIETY FOR MEDICAL LASER APPLICATIONS (ISLA).

Preț / pachet (5 ședințe) 560 Ron / ședintă. Notă importantă!  Ca regulă generală, UN CICLU COMPLET DE TRATAMENT IMPLICĂ 8 – 10 ȘEDINȚE DE TRATAMENT; fiecărui pacient i se va stabili un protocol individualizat, iar sedințele vor fi la un interval de 10-14 zile între ele. 

 

5. Gestionarea durerii

Fiecare dintre noi experimentează durerea în mod diferit, așa că ceea ce funcționează pentru dumneavoastră poate fi diferit de ceea ce funcționează pentru altcineva. Există, deci, și diferite moduri de a gestiona durerea, inclusiv:

 • analgezice;
 • tratament termic, cum ar fi băi calde sau pachete fierbinți;
 • tratament la rece, cum ar fi comprese reci;
 • tehnici simple de relaxare
  masaj.

Nu uitați, așa cum vă recomandăm de fiecare dată, să discutați cu medicul dvs înainte de a încerca orice tip de tratament, activitate fizică etc.

 

6. Activitatea profesională

Osteoporoza nu ar trebui să devină un impediment pentru viața dvs profesională. Desigur, în funcție de gradul afecțiunii și de manifestările acesteia. Dar este important să rămâneți activ/ă fizic atât cât puteți. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți oasele sănătoase.

Sfaturi pentru îmbunătățirea calității vieții cu osteoporoză

Deși medicamentele pentru osteoporoză pot încetini pierderea osoasă, reducând riscul unei fracturi (nu luați medicamente fără să discutați cu un medic), există anumite ajustări care vă pot îmbunătăți considerabil calitatea vieții, pe lângă cele menționate mai sus:

 • renunțați la fumat (fumatul poate agrava osteoporoza);
 • consumați surse optime de calciu și vitamina D;
 • reduceți consumului de alcool.

 

Puteți consulta aici lista tratamentelor de care puteți beneficia în cadrul clinicii noastre, Orto Oxacell. Tratăm afecțiuni precum Hernia de disc lombară, gonartroza, coxartroza, spondiloza cervicală.

 

Pentru mai multe informații despre terapiile noastre sau programări, ne puteți contacta la:

Clinica ORTO OXACELL

Str. Dr. Marinoiu, Nr. 15B, Targoviste-Dambovita, 130037

Telefoane de contact: 0723.267.322; 0769.606.620; 0723.215.111

Email: office@ortooxacell.ro

 

Referințe:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/living-with-osteoporosis;

https://theros.org.uk/information-and-support/osteoporosis/living-with-osteoporosis/;

https://www.nhs.uk/conditions/osteoporosis/living-with/;

https://www.webmd.com/osteoporosis/features/living-with-osteoporosis.

 foto: unsplash.com