ortooxacell.ro

Grija pentru pacienți este prioritatea noastră

7 ajustări ale stilului de viață pentru persoanele cu spondiloză cervicală

Durerea de gât poate avea mai multe cauze. Este, deci, o afecțiune cu o complexitate anume, iar cei care suferă de dureri cronice de gât se pot confrunta inclusiv cu o calitate a vieții mai scăzută. Bolile degenerative ale discului, leziunile traumatice și postura proastă pot contribui la durerile de gât atât de greu de suportat.

Simptomele durerii cronice și persistente necesită planuri de tratament eficiente pentru a atenua cauza de bază a durerii. Durerea de gât poate duce la dizabilități considerabile, astfel încât până și cele mai banale activități să devină o provocare pentru dumneavoastră.

De aceea, este esențial să consultați un medic specialist care vă poate spune ce cauze sunt în spatele durerilor de gât și care ar fi un tratament optim. În afară de un consult imperios necesar la medic, xxistă anumite modificări ale stilului de viață pe care le puteți încorpora pentru a gestiona simptomele dureroase.

 

În cadrul clinicii noastre, pentru pacienții care achizionează pachetul de 10 sedințe, indiferent de afecțiune, ședința a 11-a este gratuită.

 

Iată care sunt cele 7 ajustări pe care le puteți lua în calcul, în vederea îmbunătățirii stilului de viață


  • Îmbunătățiți-vă postura

Poziția proastă joacă un rol vital în sănătatea coloanei vertebrale. Încercați să nu stați deloc sau măcar pentru perioade foarte scurte de timp cu capul cocoșat înainte sau înapoi.

O atenție sporită trebuie să acordați poziției pe scaun, mai ales dacă petreceți mult timp în fața calculatorului. Investiți într-un scaun ergonomic menit să vă susțină o postură corectă a corpului. Nu stați cu capul aplecat spre monitor, ci mențineți spatele drept și ajustați monitorul la nivelul ochilor. Gâtul nu trebuie să fie tensionat.

 

  • Exerciții zilnice de stretching

Suprasolicitarea coloanei cervicale duce la dureri de gât chinuitoare și vă limitează funcționalitatea. Munca repetitivă poate exacerba simptomele dureroase. Întinderea gâtului va ușura mușchii strânși care sunt predispuși la spasme și poate ameliora presiunea de la nervii comprimați din regiunea cervicală.

Ce puteți încerca? Un exercițiu foarte simplu, tocmai bun de practicat oriunde vă aflați: întăriți-vă mușchii înclinând capul într-o parte și menținând poziția timp de un minut. Repetați apoi și pe partea opusă. Acest exercițiu vă va oferi o ușurare atât de necesară din spasmele și disconfortul bruște.

 

Poți afla aici ce tipuri de tratamente practicăm în Clinica Orto Oxacell pentru persoanele care se confuntă cu spondiloza cervicală.

 

Puteți beneficia de o ședință de inițiere a tratamentului  la prețul preferențial de  numai 250 de ron (reducerea de 10% inclusă). Ședința de inițiere a tratamentului are o durată de 30 de minute și conține consult performant al doctorului specialist, ședința de tratament și proiectarea detaliată a schemei de tratament (număr de ședințe, procedurile care vor fi aplicate, timpul aferent fiecărei proceduri,  etc).

 

  • Evitați să ridicați obiecte grele

Încordarea gâtului este o cauză comună a durerilor musculare, a leziunilor gâtului și a durerii uneori insuportabilă. Ridicarea obiectelor grele nu este recomandată persoanelor care se confruntă cu dureri de gât cronice și acute.

Atenție, nu vorbim doar despre ridicat bagaje și sacoșe. Dacă confruntați cu spondiloză cervicală sau cu orice altă afecțiune a gâtului, nu practicați antrenamente intensive la sală, nu ridicați greutăți. De asemenea, încordarea umerilor și a spatelui cauzată de o poșetă grea poate duce la înțepenirea gâtului.


  • Nu neglijați consumul de apă

Puteți obține multe beneficii pentru sănătate dacă beți o cantitate adecvată de apă. Unul dintre acestea include menținerea mobilității coloanei vertebrale. Între vertebrele coloanei vertebrale se află discuri spinale care sunt 80% apă. Aceste discuri ajută la absorbția unei părți din stresul pe care îl punem pe coloana vertebrală atunci când îndeplinim sarcinile zilnice. Degenerarea discului este o problemă majoră care duce la dureri de gât.

 

!Vă reamintim că articolele publicate pe blogul nostru NU înlocuiesc sfaturile și recomandările unui medic.

 

  • Atenție la utilizarea gadgeturilor!

O activitate extrem de banală precum statul pe telefon vă poate dăuna. Gâtul are de suferit în urma perioadelor lungi de utilizare a telefonului mobil sau a laptopului. Privind în jos la un smartphone sau la orice alte gadgeturi, vă încordați mușchii gâtului și pe cei ai coloanei vertebrale. La fel ca utilizarea computerelor, telefonul ar trebui să fie la nivelul ochilor pentru a rezolva această problemă.


  •  Acordați o atenție sporită poziției de dormit

Dormitul într-o poziție incomodă poate cauza dureri de gât. Pentru a evita durerile de gât, dormiți pe spate cu o pernă subțire sub genunchi sau pe o parte cu o pernă între genunchi. Acestea sunt cele mai bune poziții, deoarece păstrează curba naturală a coloanei vertebrale.


  • Atenție la stres!

Stresul este responsabil pentru diferite probleme de sănătate.  Dacă se suspectați că stresul sau anxietatea contribuie la durerea de gât, se recomandă să consultați un medic pentru o evaluare. 

 

PROMOȚIA LUNII OCTOMBRIE

Pentru durerea de sold și ameliorarea mobilității, te așteptăm la Clinica ORTO OXACELL unde vei beneficia de tratamente bio-regerenerative efectuate de o echipă de profesioniști condusă de dr. Ion Mogâldea, medic specialist în Ortopedie Traumatologie.

PACHET PROMOȚIONAL 2.800 RON (5 ședințe)

 

Puteți consulta aici lista tratamentelor de care puteți beneficia în cadrul clinicii noastre, Orto Oxacell. Tratăm afecțiuni precum Hernia de disc lombară, gonartroza, coxartroza, spondiloza cervicală.

Referințe:

https://www.spine-health.com/conditions/neck-pain/lifestyle-changes-treat-chronic-stiff-neck 

https://www.houstonneurosurgeryandspine.com/lifestyle-changes-that-can-help-you-manage-neck-pain/ 

https://www.alabangchiropractor.com/chronic-neck-pain-7-lifestyle-adjustments/

 foto: unsplash.com