ortooxacell.ro

Grija pentru pacienți este prioritatea noastră

3 superalimente care pot ameliora durerile articulare

Artrita este definită ca o inflamație a articulațiilor. Ea provoacă simptome de durere, umflare și chiar dizabilitate de diferite grade. Cele mai frecvente două forme de artrită sunt artrita reumatoidă (AR) și osteoartrita (OA). Deși ambele afecțiuni duc la semne și simptome similare, cauzele și mecanismul de dezvoltare al fiecărei afecțiuni sunt destul de diferite.

Să le luăm pe rând, pe scurt, pentru o mai bună înțelegere a celor două tipuri de afecțiuni.

Artrita reumatoidă (AR) este o boală cronică autoimună care duce la inflamarea și distrugerea articulațiilor, implicând de obicei articulațiile periferice, cum ar fi încheieturile mâinilor și degetele (1). Artrita reumatoidă afectează aproximativ 1% din populație, mai ales femeile, cel mai frecvent cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani.

Osteoartrita (OA), în schimb, este o boală degenerativă a articulațiilor. Această afecțiune duce la pierderea cartilajului, creșterea durerii și a rigidității în zonele cu probleme. Aceasta este cea mai comună formă de artrită care tinde să fie prezentă atât la bărbații, cât și la femeile până la vârsta de 80 de ani. Debutul simptomelor tinde să înceapă în jurul vârstei de 50-60 de ani. Osteoartrita poate fi asimptomatică la aproximativ jumătate dintre pacienții diagnosticați.

În cadrul clinicii noastre, pentru pacienții care achizionează pachetul de 10 sedințe, indiferent de afecțiune, ședința a 11-a este gratuită.

În ciuda diferențelor dintre aceste două tipuri comune de artrită, există multe modalități naturale care ajută la susținerea sănătății generale a articulațiilor. Prin urmare, sunt benefice indiferent de tipul de artrită de care suferiți. Produsele enumerate în acest articol reprezintă o alternativă excelentă la abordarea convențională a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi aspirina, ibuprofenul și naproxenul. Acestea din urmă, luate pe termen lung, pot provoca alte tipuri de probleme de sănătate.

 

!Vă reamintim că articolele publicate pe blogul nostru NU înlocuiesc sfaturile și recomandările unui medic.

 

Puteți beneficia de o ședință de inițiere a tratamentului  la prețul preferențial de  numai 250 de ron (reducerea de 10% inclusă). Ședința de inițiere a tratamentului are o durată de 30 de minute și conține consult performant al doctorului specialist, ședința de tratament și proiectarea detaliată a schemei de tratament (număr de ședințe, procedurile care vor fi aplicate, timpul aferent fiecărei proceduri,  etc).

 

Iată care sunt cele 3 superalimente care pot ameliora durerile articulare

Boswellia serrata

Boswellia serrata, cunoscută mai frecvent sub numele de tămâie, este o plantă ayurvedică adesea folosită pentru a trata durerea și inflamația din sistemul musculo-scheletic, deoarece are proprietăți puternice antiinflamatorii, antireumatice și analgezice.

Rezultatele unui studiu au arătat că tămâia are beneficii considerabile în ceea ce privește ameliorarea articulațiilor, de la durere până la reducere rigidității celor diagnosticați cu osteoartrita, la 1 lună până la 6 luni de la utilizare. Participanții la studiu au fost bărbați și femei cu vârsta cuprinsă între 45 și 64 de ani, inclusiv persoane care sufereau de obezitate (această condiție reprezentând un factor de risc pentru dezvoltarea osteoartritei). 

Turmericul 

Turmericul este o rădăcină originară din India și este binecunoscută pentru culoarea sa galben-portocalie strălucitoare. Componenta activă a turmericului este curcumina, despre care se crede că este în primul rând responsabilă pentru efectele sale antiinflamatorii.

Studiile au arătat o îmbunătățire mare a gonartrozei, una dintre cele mai frecvent afectate articulații, comparabilă cu dozele zilnice de ibuprofen. Acest efect a fost observat după numai 4 până la 6 săptămâni de utilizare. De reținut: cercetările asupra artritei reumatoide se află încă în stadii preliminare în comparație cu cele referitoare la osteoartrită, dar par a fi promițătoare. În acest caz, turmericul pare să aibă beneficii semnificative în reducerea simptomelor  de durere, rigiditate matinală, timp de mers și umflarea articulațiilor.

Uleiul de pește

Uleiul de pește are extrem de multe beneficii pentru sănătatea generală, asta nu mai este o noutate pentru nimeni. Este și motivul pentru care în ultimii ani au apărut destul de multe suplimente care să conțină acest superaliment. Doza optimă este destul de dificil de obținut doar din alimentație, drept care este nevoie de suplimente. Cercetările efectuate la pacienții diagnosticați cu artrita reumatoidă  au arătat o scădere semnificativă a duratei rigidității matinale și a numărului de articulații sensibile. Acest efect a fost prezent cu suplimentarea cu ulei de pește în monoterapie sau în asociere cu naproxen, dar a condus și la o reducere a nevoii și a utilizării AINS (antiinflamatoare nesteroidiene) la pacienți.

PROMOȚIA LUNII OCTOMBRIE

Pentru durerea de sold și ameliorarea mobilității, te așteptăm la Clinica ORTO OXACELL unde vei beneficia de tratamente bio-regerenerative efectuate de o echipă de profesioniști condusă de dr. Ion Mogâldea, medic specialist în Ortopedie Traumatologie.

PACHET PROMOȚIONAL 2.800 RON (5 ședințe)

Este important să rețineți că acestea ar trebui utilizate împreună cu sprijin suplimentar și în consultare cu medicul dumneavoastră. Alte modificări ale stilului de viață și dietei ar trebui recomandate în plus față de aceste plante și nutrienți, cum ar fi o dietă antiinflamatoare, exerciții fizice moderate (în limita toleranței la durere), tratamente de specialitate pe care le puteți realiza și în Clinica Orto Oxacell.

Puteți consulta aici lista tratamentelor de care puteți beneficia în cadrul clinicii noastre, Orto Oxacell. Tratăm afecțiuni precum Hernia de disc lombară, gonartroza, coxartroza, spondiloza cervicală.

Referințe: www.myaquaomega.ca

 foto: unsplash.com