ortooxacell.ro

Grija pentru pacienți este prioritatea noastră

Cum prevenim apariția artritei?

Artrita nu poate fi prevenită mereu, și asta pentru că uneori ea poate fi cauzată de vârstă sau de moștenirea genetică, deci factori pe care nu îi puteți controla. Cu toate acestea, câteva obiceiuri sănătoase vă pot ajuta să reduceți riscul de a dezvolta articulații dureroase pe măsură ce înaintați în vârstă.

 

Ce este artrita?

Foarte pe scurt, termenul de artrită desemnează mai mult de 100 de boli și afecțiuni asociate. Două dintre cele mai comune tipuri de artrită includ osteoartrita (OA) și artrita reumatoidă (RA). Des întâlnită este și artrita psoriazică.

Cele 100 de tipuri diferite de boli afectează atât persoanele tinere, cât și persoanele în vârstă și pot provoca durere și debilitare în fiecare articulație a corpului.

 

În cadrul clinicii noastre, pentru pacienții care achizionează pachetul de 10 sedințe, indiferent de afecțiune, ședința a 11-a este gratuită.

 

Cum putem preveni apariția artritei?

Cum spuneam, deși există situații care nu sunt în controlul nostru, putem cel puțin să întârziem instalarea acestei afecțiuni sau să îi domolim simptomele.

Important de știut este că există trei modalități majore de a preveni sau a întârzia apariția artritei:

 1. Cartilajul amortizează articulațiile noastre – deci, trebuie să reduceți uzura acestui cartilaj;
 2. Artrita implică inflamație – deci, trebuie să reduceți inflamația din corpul dumneavoastră;
 3. Cercetările au descoperit că artrita este mai frecventă în rândul persoanelor care au afecțiuni cronice specifice. Deci, stilul dvs de viață trebuie să fie unul echilibrat care să nu permită instalarea unei afecțiuni cronice în organismul dvs.

 

Hai să vedem mai exact ce anume puteți face pentru a nu suferi de artrită.

 1. Mențineți o greutate sănătoasă

Știu, insistăm destul de des pe acest subiect, dar asta pentru că menținerea unei greutăți sănătoase și alegerea alimentelor sănătoase reduc șansele de a dezvolta boli de inimă, obezitate, diabet și artrită.

Mai mult decât atât, menținerea unei greutăți sănătoase reduce și presiunea pe care o exercitați pe genunchi. Cu cât este mai multă presiune asupra genunchilor, cu atât mai multă presiune asupra cartilajului genunchilor. 

Puteți beneficia de o ședință de inițiere a tratamentului  la prețul preferențial de  numai 250 de ron (reducerea de 10% inclusă). Ședința de inițiere a tratamentului are o durată de 30 de minute și conține consult performant al doctorului specialist, ședința de tratament și proiectarea detaliată a schemei de tratament (număr de ședințe, procedurile care vor fi aplicate, timpul aferent fiecărei proceduri,  etc).

 

2. Urmați o dietă antiinflamatoare

O dietă antiinflamatoare nu numai că poate reduce inflamația, ci vă poate ajuta și să mențineți o greutate sănătoasă. Există diferite moduri de a aborda o dietă antiinflamatoare și niveluri diferite de restricții alimentare, în funcție de context.

La modul general, trebuie să consumați:

 • fructe și legume;
 • cereale integrale precum orez, quinoa, ovăz, orz și porumb;
 • proteine ​​slabe;

NU trebuie să consumați:

 • alimente procesate;
 •  zahăr;
 • alcool;
 •  fast-food;
 •  pâine și alte produse asemănătoare.

Desigur, un medic nutriționist este cel care vă poate face recomandările potrivite. 

 

3. Controlați zahărul din sânge

Când mâncăm alimente, zahărul din sânge crește pe măsură ce corpul nostru procesează alimentele. Toate alimentele provoacă o creștere a zahărului din sânge, nu doar dulciurile, dar unele alimente  provoacă o creștere bruscă a zahărului din sânge. Putem reduce aceste vârfuri urmând o dietă antiinflamatoare.

 

4.  Înlocuiți sporturile cu impact puternic cu activități cu impact redus

Nu trebuie să vă “dați duhul” în sala de antrenament pentru a simți că lucrați mușchii. Exercițiile și activitățile cu impact redus pot oferi un antrenament grozav fără a vă deteriora cartilajul articulațiilor. Sporturile de mare impact precum alergarea, baschetul și fotbalul provoacă uzura cartilajului articulațiilor noastre. Antrenamentul de forță, mersul rapid, înotul și yoga sunt toate exerciții excelente cu impact redus.

 

PROMOȚIA LUNII OCTOMBRIE

Pentru durerea de sold și ameliorarea mobilității, te așteptăm la Clinica ORTO OXACELL unde vei beneficia de tratamente bio-regerenerative efectuate de o echipă de profesioniști condusă de dr. Ion Mogâldea, medic specialist în Ortopedie Traumatologie.

PACHET PROMOȚIONAL 2.800 RON (5 ședințe)

 

5. Renunțați la fumat

Dacă aveți nevoie de un alt motiv pentru a renunța la fumat – pe lângă cancerul pulmonar – iată-l: fumatul poate duce la o artrită mai gravă. Dacă ați încercat să renunțați singur și nu puteți, există medicamente care vă pot ajuta să renunțați. Discutați cu medicul de familie.

 

6. Evitați rănirea / accidentarea

În timp, articulațiile unei persoane pot începe să se uzeze în mod natural. Când vă răniți articulațiile – de exemplu, în timp ce faceți sport sau din cauza unui accident – puteți deteriora cartilajul și îl puteți uza mai repede. Pentru a evita rănirea, este esențial să faceți încălzirea întotdeauna înainte de a practica orice tip de sport și să utilizați echipamentul de siguranță adecvat. Purtați proteze pentru genunchi, încheietura mâinii și coate, și pantofi confortabili și de susținere.

Nu este ușor deloc să ai un stil de viață echilibrat, dar partea bună este că toate punctele menționate mai sus vă pot îmbunătăți calitatea vieții la modul general, nu doar pentru a ține artrita la distanță.

 

!Vă reamintim că articolele care se regăsesc pe blogul nostru NU înlocuiesc sfaturile și recomandările unui medic.

 

Puteți consulta aici lista tratamentelor de care puteți beneficia în cadrul clinicii noastre, Orto Oxacell. Tratăm afecțiuni precum Hernia de disc lombară, gonartroza, coxartroza, spondiloza cervicală.

 

Referințe

https://gotoortho.com/can-you-prevent-arthritis/ 

https://www.forbes.com/health/conditions/arthritis/how-to-prevent-arthritis/

https://www.healthline.com/health/arthritis-prevention

 foto: unsplash.com