ortooxacell.ro

Grija pentru pacienți este prioritatea noastră

C1

Afecțiunile osteo-articulare (spondiloza cervicală, hernia de disc, gonartroza, coxartroza) beneficiază de un bun rezultat folosind terapia cu laseri de joasă frecvență, indiferent de gradul de degenerescență, vechimea bolii, vârsta pacientului sau bolile asociate.

 

 

Informații generale despre ședințele de terapie

O asemenea terapie nu este un tratament cu o singură ședință (cum sunt – de exemplu, operațiile), ci presupune o serie de aproximativ 10 ședințe, posibil chiar de mai multe, întrucât nu se poate anticipa cât de repede sau de încet o să reacționeze pacientul la un asemenea tratament.

Ședințele nu se fac zilnic, ci la un interval de 10-14 zile una față de cealaltă.

Dacă în acest interval de timp va apărea o problemă și nu o să puteți veni, nu este grav, ședința se mai poate amâna câteva zile, fără ca efectul terapeutic să se piardă.

O ședință durează aproximativ 80-90 de minute, după care puteți pleca înapoi acasă…fără a angaja niciun fel de risc și fără să fie nevoie de internare sau supraveghere medicală.

Toate ședințele de tratament sunt ședințe (majoritar) injectabile.

În cursul fiecărei ședințe, se vor face undeva între 20-25 injecții, ca medie. Acest lucru nu trebuie să vă intimideze pentru că acele folosite sunt extreme de subțiri…așa de subțiri încât de abia le puteți vedea (au grosimea cam cât a unui fir de păr).

Indiferent de tehnica abordată, ședințele nu vor fi niciun pic dureroase. Veți simți o senzație de presiune în zona injectată, de umflătură, că parcă „vă strânge pielea” . Da, asta se poate.

Dar să spunem că este dureros sau vă expunem la vreun risc, nu, asta în niciun caz.

La începutul ședințelor de tratament, o să trebuiască să vă recoltăm o cantitate mică de sânge (3-4 eprubete, nu mai mult de 30-40 ml.), exact ca atunci când dați sânge pentru analize.

Acest lucru nu se poate evita pentru că din el se vor obține așa-numitele ”fracții autologe” – cytokinele plasmatice, ce vor fi folosite apoi la repararea țesutului bolnav: os, cartilaj, tendoane și/sau ligamente.

 

 

Cum se derulează o ședință propriu-zisă?

  1. Imediat după recoltarea sângelui de la pacient, acesta se va trimite imediat la laborator pentru a fi prelucrat folosind osmoza inversă și iradiat/activat cu laseri de ultraviolet în bandă lungă.

2. Urmează injectarea în articulațiile bolnave a primei soluții terapeutice: așa-numitele substanțe sclerozante, un cocktail de substanțe, al căror rol este să distrugă țesutul bolnav.

3. Obținem o reactivare semnificativă a țesutului bolnav, știindu-se că osul, cartilajul, tendoanele și/sau ligamentele nu au o nutriție proprie sau dacă este una, aceasta este una deficitară (o nutriție crescută duce implicit la refacerea articulației /articulațiilor bolnave, mult mai sigur, mai rapid și de mai mare profunzime.

 

 

De ce?

Tot acest proces (cunoscut în literatura de specialitate sub numele de „cascada inflamatorie”) este coordonat de niște „șefi de șantier”, cu autoritate biologică absolută: așa-numitele cytokine plasmatice. Dintre ele, alpha 2-macro globulina (identificator genetic: A2M) este cunoscut ca fiind cel mai puternic inhibitor al factorilor ce au declanșat apariția bolii și care va conduce în final la inhibarea dezvoltării condromalaciei și a osteo-artritei, reducerea durerii și restabilirea funcției articulare.

 

 

Cum funcționează A2M ?

Atunci când cineva suferă de osteo-artrită, așa-numitele proteze catabolice (substanțe chimice ce provoacă descompunerea cartilajului) încep să fie secretate din abundență provocând distrucția până la dispariție completă a cartilajului și a structurii osoase adiacente, și implicit, la durere, inflamație și o masivă impotență funcțională.

A2M oprește progresia osteo-artritei la nivel molecular, tocmai prin inactivarea unor asemenea substanțe; pe măsură ce A2M captează și neutralizează substanțele chimice dăunătoare, corpul își recapată capacitatea de a le elimina, iar restul de A2M – rămas în articulație, urmează să promoveze creșterea de țesut.

Astfel, în articulație, va începe procesul de restaurare.

Daunele reparate vor conduce, într-un interval scurt de timp, la o articulație integră, fără durere și perfect funcțională.

Și vine și ultima etapă de tratament: cea de activare a Alpha 2 – Macro globulinei cu ajutorul unui laser medical, cu acțiune la nivel mitocondrial (așa-numitul „laser rece”).

Clinica noastră este, astăzi, în posesia a șase asemenea echipamente de înaltă rezoluție.

În acest fel, celulele stem vor începe să ia „amprenta” țesutului din jur și se vor transforma în țesut nou (os, cartilaj, tendoane și/sau ligamente) ce va umple zonele bolnave ca un fel de „chit special”, pentru a-l reface în integralitate.

Un asemenea tratament va reda (aproape) integral mobilitatea pacientului, durerea va scădea până la dispariția totală, calitatea vieții pacientului va crește semnificativ.

În plus, nu implică niciun fel de risc, nici măcar unul teoretic.

De aici rezultă și că un asemenea tratament nu are reacții secundare, alergene sau contraindicații, nu sunt boli associate sau medicamente interzise.

De asemenea, nu implică schimbarea regimului de viață sau a vieții sociale a pacientului: el nu trebuie să se rețină de la o anumită mâncare, băutură sau de la activitățile sociale / serviciu.

Lucrând cu celule stem lăsate de Dumnezeu să „repare” tot ce găsesc bolnav sau debilizat biologic în corpul dumneavoastră, și care se vor implanta tot în corpul dumneavoastră și nu al altuia (deci, nici măcar nu putem discuta de incompatibilitate sau de respingere imunitară), nu ar trebui să ne punem întrebarea dacă vom avea succes cu un asemenea tratament pentru că răspunsul este unul singur: da, suntem (destul de) siguri că vom reuși să obținem un rezultat bun pentru boala dumneavoastră.